042. FIDDLER'S GREEN

FIDDLER'S GREEN - nederlands

Het was van de zomer vakantie aan zee,                                         'n dorp bij de haven met 'n bruin café,                                            'n oude man zat daar en zong vol jolijt,                                      Kom breng me naar huis want 't eind is nabij.

Refrein:                                                                                                     Geef m'n jas, en ga niet zitten zeuren,                                                Je zult me hier echt niet meer zien.                                                  En groet al m'n maten, ik ga ze verlaten,                                         Ik zie ze, wie weet, wel in Fiddler's Green.

Mooi Fiddler's Green is 'n plek ver van huis,                           Maar iedere zeeman die voelt zich daar thuis.                             Geen kou maar de zon en 't bier is er blond,                           Dolfijnen die springen daar vrolijk rond.

Refrein:                                                                                               Geef m'n jas, en ga niet zitten zeuren,                                              Je zult me hier echt niet meer zien.                                                   En groet al m'n maten, ik ga ze verlaten,                                        Ik zie ze, wie weet, wel in Fiddler's Green.   

Je wensen en beden die worden gehoord,                                   De wind die staat gunstig de vis springt aan boord.                    En kom je van zee t's gedaan met 't werk,                                  Dan komt eerst de kroeg en wat later de kerk.

Refrein:                                                                                          Geef m'n jas, en ga niet zitten zeuren,                                               Je zult me hier echt niet meer zien.                                                  En groet al m'n maten, ik ga ze verlaten,                                        Ik zie ze, wie weet, wel in Fiddler's Green.

Nee, ik wil geen harp en geen vleugels, niet ik !                          De wind in de zeilen ja ... dan heb ik schik.                                   Ik vaar met de stroom mee en zing dan 'n lied,                          Zul je aan me denken al zie je me niet.

Refrein:                                                                                           Geef m'n jas, en ga niet zitten zeuren,                                               Je zult me hier echt niet meer zien.                                                   En groet al m'n maten, ik ga ze verlaten,                                        Ik zie ze, wie weet, wel in Fiddler's Green.

Refrein:                                                                                                     Geef m'n jas, en ga niet zitten zeuren,                                              Je zult me hier echt niet meer zien.                                                   En groet al m'n maten, ik ga ze verlaten,                                        Ik zie ze, wie weet, wel in Fiddler's Green