Eigen festival op 29-06-2024

Eigen festival op 29-06-2024


Na een geslaagd festival in 2023, gaan we weer op voor ons jaarlijks festival op de laatste zaterdag van de maand juni. Er zijn zes deelnemende koren: De Keltische Keilers uit Nunspeet, De Ketelbinken uit Kampen, Westenwind uit Amersfoort, IJsselzangers uit Montfoort, Het Ruime Sop uit Bussum en uiteraard Zeemanskoor Kop van 't Ende Elburg.

Ook dit jaar is de ontvangst weer op de botterwerf De Hellege aan de haven van Elburg zijn. U wordt dan tussen 11:00 uur en 11:30 uur daar ontvangen met koffie en een heerlijke plak appelcake.

Het festival begint, zonder opening of vooraankondiging, om 12:00 uur. De podia staan op de Vischmarkt en aan het begin van de Jufferenstraat, tegenover Restaurant de Haas.

Elk koor zingt 30 minuten op elk podium. Er is een wisseltijd van 5 minuten. Per koor zijn er 3 optredens, verspreidt over de middag, met dan nog een slotstuk.

Het slotstuk is uniek in het shanty-festival gebeuren. Aan het eind van de optredens, om plm. 17:30 uur, komen alle koren samen op de Vischmarkt en daar brengt elk koor nog 2 nummers ten gehore. Zoals vanaf het begin van ons festival: deze 2 nummers worden a capella gezongen.

Daarmee is dan het festival rond 18:00 uur afgelopen.

Als sponsoren zijn de volgende bedrijven verbonden:
- Schildersbedrijf Blaauw Perioverf
- Green Oil Recycling
- Schildersbedrijf Witteveen Nunspeet
- Restaurant Bassie
- Restaurant De Vischmarkt
- Broodjeshuis De Elburger
- Restaurant Da Pietro
- Restaurant De Haas
- Haringkar Wippe Koops
- Restaurant Achter de Poorte
- Lunchroom bij Ellen
- Vishandel H. v.d. Heide